IMG_5516.jpg

Yoga /

Meditation

Anser du dig själv vara en erfaren yogi?

Eller ett kylskåp?

Hur du än känner har du kommit rätt.

Och NEJ - jag jag tänker inte hälsa med Namaste!

 

Vad yoga / meditation är och vad den inte är.

Yogaträning har inget med att vara rörlig eller ser perfekt ut att göra, det handlar inte heller om att prestera på något särskilt sätt. Meditationsträning handlar inte bara om att hitta ett lyckligt tillstånd av fullständigt lugn och fokus.

Yoga är faktiskt en förberedandeträning inför meditation. Det är sant att ett "mål" för yogaträning är att uppnå rörlighet och styrka och mjuka rörelser, men detta är inte för att se bra ut, det är att öppna blockeringar för att låta energin flöda i hela kroppen. Meditationens 'mål' är att uppnå ett 'upplysning' eller 'nirvana', men att faktiskt nå dessa 'mål' är något som endast få mästare uppnår under sin livstid.

Det är därför jag kallar det vi gör för yoga- och meditationsövande. Detta är också precis vad dedicerade munkar, nunnor, yogis och buddister göra. Intressant att notera är det precis vad västerländsk medicin föreskriver för att behandla stressrelaterade problem.

Yoga- och meditationsresan är långt ifrån vacker och lycklig. Den kan vara det, men huvudmålet är att helt enkelt lära sig att vara närvarande med det som finns här och nu (mmm ... förlåt, vi kommer inte bort från "här och nu" -jargongen).

En person som kämpar med en viss rörelse och som är otroligt närvarande i alla sina känslor (smärta, obehag, besvikelse) tränar en högre nivå av yoga jämfört med en rörlig person som lätt utför avancerade positioner och undrar hur bra hen ser ut i sina nya yogabyxor.

Jag säger inte att yoga måste vara smärtsam och obekväm, men faktum är att några av de djupaste och mest självutvecklande resultaten kommer från att dyka djupt ner och möta vårt inre motstånd.

Att lära sig att vara närvarande och grundad i här och nu minskar stress. Att lära känna vår kropp och uppleva andetaget ger oss verktyg för att förbättra livskvaliteten utanför yogamattan.

Jag har nästan 15 år erfarenhet av min egen yogaträning och lärande. Yogan och dess filosofi har lärt mig att tolka och bearbeta livet och fört mig till den plats jag idag är på. 

Ta en titt på vårt schema för att se om något passar dig. Om du vill börja yoga men inte känner dig bekväm i en gruppmiljö kan du boka en egen session med mig där vi kan ägna mer tid åt din kropp och dina behov.

Yoga Stretches

Individuell yogasession

Om du vill börja yoga men inte känner dig bekväm i en gruppmiljö kan du boka en individuell session. Då kan vi ägna mer tid åt din kropp och dina behov.

1 tim   900kr

Kim Westmoquette

Yogaterapeut / Ayurveda- rådgivare

Min egen resa i mindfulness, meditation och yoga började 2008 med en mindfulness-baserad stressreduktionskurs som sedan ledde mig in i tibetansk traditionsmeditation och Vipasanna.

Efter min universitets utbildning till fysioterapeut intresserade jag mig speciellt för andning och mindfulrörelse och undervisade och utvecklade detta kärnelement.  Stress och psykosomatiska studier fördjupar min förståelse för hur viktigt yoga och mindfulness är i vårt samhälle idag.

2010 utbildade jag mig till Yoga & Ayurveda-rådgivare vid Sivananda Yoga Center Vietnam, jag fördjupade denna utbildning vid ett Center for Ayurveda i Indien 2015 & 2016.

ScarfKIM.jpg

2011 utbildade jag mig till mediyoga-instruktör och 2014 till mediyoga-terapeut. Jag har undervisat och behandlat patienter av olika svårigheter och funktionshinder med yoga i många år på sjukhusavdelningar, individuella behandlingar, inom primärvården och min egen privata praktik.

Tillsammans med min sexologiska erfarenhet inom mitt område som sjukgymnast har jag nu 3 års erfarenhet av att arbeta inom området medveten sexualitet.